30 Ağustos 2017 Çarşamba

Cosplay Raporu #1

  Selam!!
  Yazmak isteyip ,konu bulamayıp -ya da elimdeki konuları yazmayı istemeyip- şu yayın sayfasını açıp kapatıyorum ne zamandır. Iıı bir de elimde tamamladığım iş olmayınca ne anlatayım bilemedim....Veee yarım ya da eksik de olsa bu ay içinde cosplayle ilgili neler yaptım bunları anlatmaya karar verdim.

  Okulların açılmasına az kaldığını fark ettiğimden beri kafamın içinde sürekli şu kostümünü tamamla, asayı tamamla düşünceleri geçiyor.

Kostümün tasarımı
  İlk önce -daha önceden bahsettiğim- tasarlamaya çalıştığım kostümün tasarımını tamamladım,tamamen çizdim.Üst temelini daha önceden dikmiştim.Kumaş alana kadar bazı ayrıntıları yapmaya çalıştım.

-fotoğrafta ütüsüz ,kusura bakmayın-
  Uğraştırıcı bir şeyler olması yapma isteğimi artırıyor.Bir de sonucu görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.Sonucu merakım ve arkadaşlarımın tasarımımı beğenişi,destekleyişi de beni teşvik ediyor.Üşengeçliğimden dolayı da tamamen kostümü bitirmem uzun sürer gibi :') Hedefim okul açılmadan bitirmekti ama şuan bu gerçekleşir mi emin olamıyorum..
-Tamamlayabilirsem yapım aşamalarıyla iligli yazı gelebilir-

Sinoalice'den Pinocchio asası
  Aynı zamanda yine yarım bıraktığım asayı da malzeme aldıkça devam ettirmeye çalışıyorum.Tutkal dayanmıyor ,biri tutkal fırlatsın!
 Cosplay konusunda silahları yaparken çok eğleniyorum.İlk yaptığım iş olan kılıcı yaparken ailem biraz garip karşılasa da sonucu görünce beğenmeleri beni mutlu etti.Şuan yaptığım asa için annem hala garip geldiğini söylese de eğlendiğim bir hobi olduğu için devam etmem gerektiğini düşünüyorum.
-Yine aynı şekilde,tamamlayabilirsem ayrı bir yazıda yapım aşamalarını göstermek istiyorum-

  Bu ikisi zaten yazın başından beri uğraştığım şeyler.Bir de şu iki gün içinde olanlar var.-Yine daha önceden bahsettiğim evime yakında oturan - Cosplayer arkadaşım okul işlerini halletmek için eve gelmiş.Ne zamandır işleri bitsin,uygun bir gün olsun da buluşalım istiyordum.

  Geçen gün normale göre erken kalkmıştım,uykulu uykulu telefona bakıyordum.Mesajını gördüm,evine çağırıyor.Hemen kalkıp hazırlandım.Okulların kapanmasını beklerken acaba yazın buluşup beraber cosplay yapabilir miyiz diye hayal kuruyordum.Cosplaylerini seviyorum,samimi ve bir SENPAİ!! -instagramı için tık- .Gün boyunca biraz çekindim nedensizce ama güzeldi.Her ''yüzün cosplaye uygun,devam et '' dedikçe daha bi mutlu oldum.

  İlk gün Haikyuu animesinden Hinata ve Kageyama cosplayi -kostüm olmasa da- yaptık.İkinci gün biraz daha hazırlıklı gittim,önceki gün bazı malzemelerimi- ciel peruğum :')gömlek falan- götürmemiştim.
  Resim konusunda bir kaç tavsiye verdi,Çok çalışmalıyım!-animelerdeki başarabilirim diyen karakterin ses tonunda okuyunuz-.Sonrasında geçen sene grup halinde yaptıkları sahne şovunu izledik.En sooon Ciel ve Alois cosplayi yaptık.Oley!

  Bir cosplay lens sayfasının küçük bir yarışmasına katıldım.Lens kazandım işte :') Doktora gidince göz numaramı kontrol ettirip,lens için izin alabilirsem lenslere kavuşacağım inşallah..Sabırsızlıkla bekliyorum,hatta bekleyemiyorum...

  Cosplay gelişmeleri bu kadardı.Evet sayın seyirciler bugünkü cosplay bültenimiz bu kadardı.
Sağlıcakla kalın efenim.

9 yorum:

  1. Fotoğraflara BAYILDIM! İlk cosplay denemem Torucon'du. Resmen başım dönmüş ve gün boyu Torucon'daki herkesle konuşmaktan çok yorulmuştum. Ama buna değdi çünkü çok eğlenmiştim. Tabii bir daha aynı deneyimi yaşayamadım ama yine de her yıl niyetlenip özeniyorum. :D Fakat bu yazıyı okuyunca içime yine bir ateş düştü. Hele son iki fotoğrafa bayıldım. Aşırı tatlı ve gerçekçi olmuş <3 Harikasınız!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torucon en son 2014te yapılmıştı sanırım.Cosplay yaptığını bilmiyordum :') Tekrar başlamalısın kesinlikle,hatta bakarsın karşılaşırız.Çok çok teşekkür ederim,kızardım ///

      Sil
    2. Evet hatta en güzel kısmı cosplay bence Torucon'un. Ben de 2014'te gitmiştim zaten, Mimar Sinan Üniversitesi'nde olmuştu. :D Çok isterdim ama herkes geliştirdi artık kostümleri, ben oradan buradan topladıklarımla emanetçiliğimi çok belli ediyorum. :D Yine de kostümsüz bir şekilde katılırım belki, oranın havasını solumak bile çok keyifli oluyor. :)

      Sil
  2. Her şeyde o kadar emek var ki özenerek baktım hepsine. Özellikle asaya bayıldım! Cidden o asayı ne ile yapıyorsun? :D Bu konulara o kadar uzağım ki :(( Cosplay işi bayağı çaba istiyor anladığım kadarıyla. Makyajıdır, dikişidir, aksesuarlarıdır... Tebrik ederim gerçekten :'))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asanın temel parçası süpürge sopası :D böyle silah gibi şeylerde strafor ve kağıt,su,tutkal karışımı kullanılıyor genelde.Cosplaye yeni başladım ama evet cidden uğraştırıyor.Amaa eğleniyorum ve kesinlikle sonucu görünce değdiğini düşünüyorum.Makyajdan da anladığım yok ama çaktırmayalım :'D .
      Yorum için çok teşekkür ederim

      Sil
  3. ASAYA BAYILDIM ! Onu bana atmamıştın :c Ben de böyle craft işlerini seviyorum, sen seviyorsun hem de harika şeyler yapıyorsun. Helal olsun be, kimin husbandosu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, asayı pek geliştiremedim diye atmamışımdır büyük ihtimalle. Çok teşekkür ederim💜- tanıtım çok soğuk göründü sanki,eh ama sen yorumunun benim için değerini biliyorsun- Best waifu 💕

      Sil
  4. ANAM SEN NELER YAPIYORSUN YAAAAA. OHA BAYILDIM YA.
    YA.
    YA.
    Benimde en çok girmek istediğim işlerin başını cosplay çekiyor.

    Bu arada otaku arkadaşım seni takibe aldım.Bana da beklerim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa, beğenmene çok sevindim.Cosplay yapmak istiyorsan yap. kesinlikle hayalini kurduğun işleri yap,gerçekleştir. Hoşgeldin, hemen bloguna geçiyoruum

      Sil

Tasarım: Moka