24 Ocak 2017 Salı

Çizimlerimden..

    Farklı bir konudan yazmak istedim..

  Aslında animeden çok resimle ilgileniyordum. Animeye başlama sebeplerimden birisi de çizim tarzlarıydı. İlk başlarda internetten bulduğum fanartları tekrar çizmeye ve kendimce boyamaya çalışıyordum.

Sonradan başkalarının fanartlarından-resimlerinden bakarak yapmanın sanat hırsızlığı olduğunu fark ettim.Bir uyanış gibi oldu bende.Kendi çizim tarzımı bulmaya karar verdim .İlk başlarda küçük karalamaları bile 20 dakika uğraşarak yapıyordum,arkadaşlarıma göre iyi olsa bile benim için iyi değildi.Ciddi ,büyük resim yapmasam bile küçük küçük kağıtlara karalayarak çalıştım.

En sevdiğim animelerden de çizim tarzı kapmıştım.

Bir yandan da kendi boyama tarzımı geliştirdim..

 İşte böyle kendi çizim tarzımın temellere ortaya çıktı.Diğer çizerlerin çizimlerini inceleyerek eksiklerimi gördüm , yardım aldım.Tarzım gittikçe değişti,hala da değişiyor ve gelişiyor.Şuan olabildiğince orijinal işler çıkarmaya çalışıyorum.




  Anime ya da animasyon tarzında karalıyorum genelde ama aynı zamanda realistik çizim de yapıyorum.
 Manzara vs çalışmadım ama obje çizimi, portre falan çalıştım.Zamanım olduğunda portre yapıyorum,elimde kağıt olduğu kısa zamanlarda da -eskiye göre daha hızlı- karalıyorum.
 Öyle işte ..

4 yorum:

  1. Gerçekten çizimlerin harika ! Ayrıca sadece küçük kağıtlara karalamayla başlayıp şuanki çizimleri yapabilmiş olman çok etkileyici . Bu blog aynı zamanda anime severlerin ve çizim meraklısı olanlar için mükemmel bir site haline dönüşmüş . Umarım benim keşfettiğim gibi başkaları da bu blogu bularak eğlenceli zaman geçirirler.Takipteyim yeni paylaşımlarını bekliyo olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu beğenmene sevindim.Teşekkür ederim!Umarım belli bir kitleye ulaşabilirim..

      Sil
  2. Çizimlerin çok başarılı. Çöp adamdan başka bir şey çizemeyen biri olarak çok beğendim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Çizim el alışkanlığı aslında.İstersen çöp adamdan fazlasını yapabilirsin..Sadece dene ^^

      Sil

Tasarım: Moka